Bize Ulaşın: 0212 771 22 15
hesabim
fatih kuluçka logo
sepet

Kaz Yumurtalarının Saklama Koşulları

Kaz yumurtası saklama koşulları .Folluklardan toplanan kaz yumurtaları iyi bir ortamda 15 gün dayanabilir. Saklama yeri ısısı 4 derece ile 18 dereceyi geçmiyecek şekilde olmalıdır .Tercih edilen yumurta muhafazası , makineye ne kadar taze ve erken koyulursa verim o kadar iyi olacaktır.

Kuluçka Makinesinde Kaz Çıkımı Makine Değerleri

Kuluçka makinesinde Kaz yumurtası gelişim ısısı  37.7 ° olmalıdır. Kuluçka makinesinde Kaz yumurtası gelişim Nem değeri  % 56 olmalıdır. Kaz yumurtalarının 120 dakika yani 2 saat arayla 45 ° açıyla hareket etmesi gerekmektedir.  Makine istenilen dereceleri bulunca yumurtaları viyollere yatay vaziyette dizin. Dik dizilen yumurtalarda verim daha düşük olmaktadır.  8. gün akşam makinenin kapağini açın ve tüm yumurtaları makineden çıkarın ve kapağı kapatın makine çalışır vazıyette devam etsın .      Yumurtaları 15 dakika dışarda bekletip soğuttukdan sonra makineye koymadan önce yumurtaların  üzerine su püskürtün fazla sulandırmadan nemlesin yeterli olacaktır. ( bu püskürtme ve nemlendirme işlemini fısfıs veya camsil tarzı su püskürtme şişeleriyle yapmanız daha kolay olacaktır)   ve daha sonra  makineye hemen yumurtaları koyun kapaği kapatın bu sogutma ve fısfısla nemlendirme işlemini  15.ci güne kadar her gün aynı saatlerde  15 dakika soğutup su püskürtüp makiye koymanız gerekmektedir. Yumurtaların üzerine sıkılan su 30-32 °  olmalıdır . Su püskürtme şişesini yani fısfısı makinenin içerisinde bulundurup ısınmasını  sağlayabiliriz .

Not: Kesinlikle yumurtaların üzerine doğrudan soğuk su püskürtülmemelidir püskürtülen su 30-32 derece arası olmalıdır .ve yumurtalar sıcakken değil 15 dakika soğutulup 30-32 derece arası   bekletildikten sonra su püskürtülmelidir.Aksi takdirde civciv çıkımlarında zaiyat görülecektir.

15.ci gün soğutma süresini uzatıyoruz ve 25 dakikaya çıkarıyoruz 25 dakika soğutup üzerine makinenin  içerisindeki 37/7 ° ısıyla ısınan suyu fısfıs yardımıyla püskürtüyoruz bunu 21. güne kadar her gün yine aynı saatlerde yapıyoruz.21.ci gün  26. cı gün arası   soğutma süresini 35 dakikaya cıkarıyoruz soğuttuğumuz yumurtaları aynı şekilde günde 1 sefer soğutaran fısfısla püskürterek 26. güne kadar devam ediyoruz ve 26 gün soğutma ve ıslatma işlemini bitiriyoruz.          27 .ci gün makineye buhar veren su kabına yada nem makinesinin su haznesine  1 su bardaği elma sirkesi koyuyoruz bundaki amaç yumurta kabuğunu yumuşatmak ve civciv çıkımını kolaylaştırmaktır .28. gün kaz yumurtlarımızı çıkım sepetine   alıyoruz  ısı ve nem değerlerini düzenliyoruz. Makinemizin ısısını  37/5 ° alıyoruz. Makinemizin Nem değerlerini ise % 75 ayarlıyoruz. Makinemizin su haznesine yada Nem makinesinin su haznesine 5 litreye 1 su bardağı olacak şekilde yine Elma sirkesi’ni ekliyoruz çıkıma sepetine aldığimiz yumurtaları makineye koyunca makine kapağini kapatıp kesinlike açmıyoruz 2 gün dışarıdan camdan takip edebiliriz        30 ve 32.  gün arası makıneden çıkmış tüm civcivleri tek seferde almalıyız ve tekrar kapağı kapamalıyız hala çıkmamış birkaç civciv olabilir  kırmış ama çıkımı bitmemiş civcivlere elle yardım ederek hafif kabukları kırıp yardımcı olabiliriz .

KAZ KULUÇKA MAKİNESİ SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ